Subrogation - examples

In september 2014 was er in Duitsland een ongeval met een voertuig Lexus, verzekerd voor de contract CASCO door een verzekeringsmaatschappij in Wit-Rusland.

Als een gevolg van de botsing kreeg de auto zo grote schade dat de reparatie onpraktisch gevonden werd. Het totale bedrag van de betalingen door de verzekeraar Wit-Rusland bedroeg meer dan 18 000 Euro.

Na ontvangst van de informatie over dit ongeval heeft Balt Assistance Ltd. de verzekeraar aangeboden om een onderzoek te organiseren om de schuldige partij te identificeren en om kansen te identificeren voor compensatie door subrogatie.

Vertegenwoordiger Balt Assistance Ltd. in Oostenrijk contacteerde de schuldige en gaf hem een vordering tot schadevergoeding van de verzekering betalingen aan de Wit-Russische verzekeraar door. In reactie op deze eisen, meldde de chauffeur dat zijn verantwoordelijkheid werd verzekerd door verzekeringsmaatschappij Wiener Insurance met aansprakelijkheidslimiet van 500 000 euro en gaf een kopie van de verzekeringspolis.

De advocaten van Balt Assistance Ltd. hebben de documenten vertaald naar een volledig Duits pakket van documenten voor de registratie van claims voor subrogatie betalingen. Ook een onafhankelijke deskundige in Oostenrijk werd georganiseerd voor de berekening van het bedrag van de schade aan het voertuig.

Als gevolg van de onderhandelingen met de verantwoordelijke verzekeraar in het kader van de bilaterale commissie is Balt Assistance Ltd. erin geslaagd om het volledige bedrag van de Wit-Russische verzekeraar terug te vorderen, met uitzondering van slijtage van het voertuig, met inbegrip van de kosten van de reparatie, onderzoek en de evacuatie.

Echter, het werk van Balt Assistance Ltd. was nog niet ten einde. Legal Department besloot de verzekerde en zijn familie te helpen en er werd een compensatie voor de schade als gevolg van het ongeval verkregen.

Het ongeval leidde ertoe dat de vakantie van een Wit-Russisch gezin van 4 personen werd beëindigd voordat het begon. Ze hebben hun bestemming niet bereikt en zijn 4 dagen bezig geweest met de registratie van de zaak op het politiebureau, daarnaast moest ook de levering van de auto naar Wit-Rusland worden georganiseerd. Als gevolg daarvan moesten zij de kosten van levensonderhoud in het hotel en horeca dragen, en werden ze gedwongen om terug te keren naar de Republiek Wit-Rusland met een vliegtuig.

Namens het gezin van de slachtoffers hebben de advocaten van Balt Assistance Ltd. werkzaamheden uitgevoerd om vergoeding te krijgen voor de kosten van huisvesting, voedsel, lucht en morele schade die ze hebben geleden als gevolg van de shock. Alle werkelijke kosten voor een bedrag van € 2500,00 werden gecompenseerd aan de familie van de verzekerde. Daarnaast heft, dankzij onze advocaten, elk van de 4 leden van de familie van verzekerde schadevergoeding ten bedrage van € 850,00 gekregen, waardoor ze een nieuwe vakantie konden plannen.