Subrogation - examples

In Juli 2015 was er in Servië een ongeval met een vrachtwagen, verzekerd met een CASCO contract bij een Wit-Russische verzekeraar.

De Politie werd opgeroepen, kwam ter plaatse van het ongeval en heeft de nuttige politie documenten opgemaakt.

Maar de bestuurder van de vrachtwagen heeft de kopie's ervan volgens onwettige reden niet gekregen.

De kosten voor het herstellen van het voertuig was meer dan 20 000 EUR. De Wit-Russische verzekeraar heeft dit bedrag volledig aan het servies centrum van Volvo terug betaald. Zij hebben de vrachtwagen hersteld.

In September 2015 werd de zaak aan de juridische afdeling van Balt Assistance Ltd doorgegeven om alle omstandigheden na te gaan en vast te stellen of er subrogatie mogelijkheden zijn. De specialisten van Balt Assistance Ltd. hebben een verzoek aan de politie van Belgrado opgestuurd.

Maar de Servische politie antwoordde, dat volgens de Servische wet, een oproep van een buitenlandse vennootschap uitsluitend door de diplomatieke instanties mag geleid worden, wat de tijd voor afhandeling van deze zaak verlengt en de kosten ervan oplopen/uitbreidt.

hDe advocaten van Balt Assistance LTD. hebben een beroep tegen het besluit van de politie ingediend en hebben de zaak gewonnen. Als resultaat van dit werk heeft Balt Assistance Ltd. alle nuttige documenten van de politie gekregen. Na onderzoek van de documenten wel vastgesteld dat alle twee de bestuurders schuldig waren.

Ondanks dit feit, na langdurig onderhandelen, betaalde de Servische verzekeringsmaatschappij 50% van het bedrag van de verzekering vergoeding, namelijk 10.000€.